Beleef de Baard

 

Op deze pagina kun je lezen waar je de bebaarde brouwsel kunt proeven.

Bier & Big – 10e editie

Zaterdag 8 en Zondag 9 december sta ik op de speciale 10e jubileum editie van Bier & Big. Voor deze editie gaat het iets anders dan normaal. In vier sessies zullen alle brouwers steeds twee verschillende bieren op tap hebben. Speciaal voor deze editie, heb ik een Smoked Barleywine gebrouwen samen met Papabrews. Kom dat proeven

Meer info

Boudewijns Bierfest – Herfsteditie

Ook voor de herfst editie ben ik wederom uitgenodigd om mijn bier te komen tappen. Gezellig in de tuin van Belgisch Biercafe Boudewijn. Als dat niet gezellig wordt?

Meer info

Dooie Dieren Dag

Jaarlijks organiseerd Ramses Bier samen met Brouwerij Bliksem Dooie Dieren Dag. Dit jaar vind het echter niet plaats bij de brouwerij van Ramses, maar op de nieuwe locatie van hun gezamenlijke project, BRACK in Breda. Lekker bier, Big aan het spit, wat wil je nog meer?

Meer info

Boudewijns Bierfest Zomereditie

Op zaterdag 14 Juli ben ik weer uitgenodigd voor de derde editie van Boudewijns Bierfest. Voor deze zomereditie neem ik natuurlijk de Summerstubble Golden Ale mee.

Meer info

Bier & Big Zomereditie

Op zaterdag 7 Juli sta ik op de negende editie van het Bier & Big festival op het Ketelhuisplein in Eindhoven. Naast mijn standaardbieren, zal ik ook hier weer een aantal specials mee naar toe nemen.

Meer info

Brielsch Speciaalbier Festival

Op zaterdag 2 Juni sta ik met mijn bieren in cafe ’t kont van het paard tijdens het 4e Brielsch Speciaalbier Festival. Naast de Mosaic Moustache, heb ik ook een testbatch van de Flavour Saver (Farmhouse IPA) bij.

Noordwijkerhouts Speciaalbier Festival

Op zaterdag 7 April zal ik heerlijke Bebaarde Bieren schenken op het Noordwijkershouts Speciaalbier Festival. Dit festival wordt georganiseerd door gespecialiseerd biercafe Van der Geest. Naast de standaard bieren zoals de Extra Smooth Beard en de Mosaic Moustache zal ik ook wat specials mee nemen.

Meer info

Boudewijn’s Bierfest (Lente editie)

Op zaterdag 24 Maart zal ik aanwezig zijn op het Bierfest bij Café Boudewijn op de Nieuwe Binnenweg 53 a-b. Van 15:00 tot 22:00 zal ik heerlijke Bebaarde Bieren schenken zoals de Extra Smooth Beard en de Mosaic Moustache. Maar ik zal ook een paar speciale brouwsels meenemen die alleen dan te proeven zijn.

Meer info

Motel Mozaïque

HopDate: volgende week organiseer ik een gidsentoch voor Motel Mozaïque. Als onderdeel van deze tocht bezoeken we De Bebaarde Brouwerij en krijg je echte Bebaarde Brouwsels te proeven. Daarnaast gaan we ook nog langs bij andere Rotterdamse Brouwers om te proeven van hun eigen trots.

Meer info & aanmelden via deze link

Maison D’être

(15 februari 2014)

Aanstaand weekend staat De Bebaarde Brouwer met een speciale selectie bieren op Maison d’etre in BAR. Deze editie van La Maison D’être staat geheel in het teken van smaak. Daarom zal er veel bijzonders te proeven zijn!

Voor meer informatie: klik

R’DAMSE OOGST MARKT

(7 december 2013)

Op de Rotterdamse Oogst Markt is er de mogelijkheid om de bebaarde brouwer in actie te zien. Ik zal namelijk met de unplugged brouwerij ‘De Buitenbrouwerij’ van Henriette Waal een bier brouwen. Op de dag zal ik ook drie workshops aanbieden waar ik naast uitleg over het brouwproces, ook een proeverij van bier en kaas zal aanbieden.

Iedereen is natuurlijk van harte welkom! Voor meer informatie: klik hier!

KIMCHI FARM FESTIVAL

(10 augustus 2013)

Voor de zomer editie van het KIMCHI festival zal ik weer veel lekkere bepaarde brouwsels meenemen. Omdat het bijna weer oogstseizoen is, heb ik veel verschillende Saisons in de aanbieding. Voor meer informatie over het festival klik hier.

The Beerlist:

Sideburns Saison 4,9% IBU:26Mutton Chops Rye (JPEG)
Speciaal voor dit festival gebrouwen. Alle brouwers hebben de opdracht gekregen om een ‘low alcohol Farmhouse IPA’ te brouwen. Deze saison heeft dezelfde moutbasis als mijn HopSnor IPA serie, gehopt met Magnum (bitter) en Simcoe (Aroma & dry-hop). Als gist heb ik gekozen voor de Danstart Belle-Saison. Een lichte dorstlesser met fruitig aroma.

Boeren Baard JPEG

Boerenbaard 7% IBU:31
Een meer tradtionele saison met pilsmout, aroma-50 en tarwevlokken. Gehopt met Styrian Goldings en Saaz. Deze saison is gebasseerd op de rijke historie van het biertype. Vroeger was dit bier bedoelt voor de seizoensarbeiders die de oogst binnen haalden. Deze werkers wilden een verfrissend droog bier dat spirit gaf om door te werken. Boerenbaard is een stevige dorstlesser voor de traditionele saisondrinker.

Mutton Chops Rye 8% IBU:65Mutton Chops Rye (JPEG)
Deze ‘Yankee Style Farmhous Rye’ is gebrouwen naar amerikaans voorbeeld. Als basis dient Palemout aangevuld met Biscuit en Roggevlokken. Dit geeft deze saison een stevige basis met een soepele volle body. Stevig gehopt met Galena (bitter), Amarillo & Centennial (Aroma + Dry-hop), verijken de rijke body met toetsen van citrus en kruiden. Meer een saison om rustig van te genieten aan het eind van een warme dag.

Summer Stubble 5.9% IBU:35Summer Stubble (JPEG)
Deze zomerse American Pale Ale is een moderne klassieker voor warme dagen. De Marris Otter mout zorgt voor een mooi subtiele basis verrijkt met Münchener- & Crystalmout. De Magnum hop zorgt voor een cleane bitterheid waarop de delicate smaak van de Nieuw-Zeelandse Nelson Sauvin (aroma & dry-hop) vrij spel hebben om volledig te ontplooien op je tong. Een heerlijk zomers biertje.

Edward Teach 2013 11% IBU:96Edward Teach 2013 JPEG
Vanwege het grote succes op de KIMCHI winter BBQ opnieuw gebrouwen. Deze rijke Russian Imperial Stout heeft een stevige body en is gehopt met twee ware klassieke Engelse hopsoorten. Target als bitterhop en Bramling Cross voor Aroma. Gehopt tot 96 IBU, dus zeker geen bier voor ‘the faint at heart’. Deze RIS heeft een diepe smaak met toetsen van koffie, chocolade aangevuld met een frisse bite door de Bramling Cross.

Special Collaboration Brew
Verder zal ik samen met Brouwerij De Vriendschap onze ‘collaboration brew’ De Bebaarde Vrienden presenteren. We hebben in mei op een gezamelijke brouwdag een ‘split-batch’ gebrouwen. 45 liter wort hebben we op drie verschillende wijzen vergist.

Avondrood IPA 6,5% IBU 50IMG_1377
Een Urban Red IPA dry-hopt met Amarillo

Amarillo Sunset 7,5% IBU 50
Een Red Farmhouse IPA dry-hopt met Amarillo

Wakatu Sunrise 7,5% IBU 50
Een Urban Red IPA gedryhopt met Wakatu

Graag zie ik jullie zaterdag 10 augustus!

KIMCHI MIDWINTER BBQ

(22 december 2012 )

Ondanks het gure weer was het een zeer geslaagde dag. Gelukkig ontving ik veel positieve reacties op de bebaarde brouwsels. Met name de Edward Teach (Russian Imperial Stout) viel zeer goed in de smaak en was zeer snel uitverkocht.

2 reacties op Beleef de Baard

  1. Hallo bebaarde brouwer ik lees met veel interesse je side en heb een vraagje. We houden op zondag 14 september een bierfestival met ongeveer 14 brouwers en vanwege de nieuwe locatie weten we nog niet het bezoekers aantal we zaten altijd rond de 500 bezoekers. Het wordt gehouden bij grand-café De Kroon te Wormerveer. Dit festival draait op gepassioneerde bierliefhebbers we draaien niet uit winstoogmerk maar om uit de kosten te komen. Ook hebben we een winterbierfestival op zaterdag 13 december in de sporthal te Wormer deze festival trekt rond de 800 bezoekers. Zouden jullie zin hebben om je bier te promoten in de Zaanstreek ? Groetjes Marc en Wendy.

Plaats een reactie